tirsdag 7. juli 2009

Armbånd i tekstil

Jeg ønsket å lage et armbånd med striper av Nemi. Uttrykket skulle være litt tøfft, litt "rufsete"Utgangspunktet var denne serien som var fra Magasinet for noen uker siden. Jeg prøver å passe på når det ikke er noe tekst, for da slipper jeg og speilvende bilde før trykk.Bildene ble overført med rammelim på et hvitt bomullsstoff.

Deretter syr jeg sammen de bildene som passer best i forhold til den ønskede lengden.Dette skal bli det ene armbåndet. Her skal det renklippes, sys på flere lag, både med tyll og et lag til med trykk for å få en effekt av dybde (dette er vanskelig å se på bilde øverst av ferdige armbånd).

Deretter syes det to sømmer rundt hele og klippes opp slik at det blir en flosskant. Borrelås brukes til lukkning.12 kommentarer:

 1. God morgen!
  Kjempe kult, er nok dekkende for dette armbåndet! :o)
  Men hva er rammelim??

  Fredrikke :o)

  SvarSlett
 2. Rammelim er en overføringsteknikk. Fra foto til tekstil. Det er morsomt, lett og billig (i forhold til overføringsark som du bruker i printeren).

  Jeg skal sette i gang med kurs fra høsten. Jeg skriver om det på bloggen når dato er klar: )

  SvarSlett
 3. Veldig morsomt armbånd!! Dette likte jeg absolutt. Kurs i rammelim mottas med TAKK! :))

  SvarSlett
 4. Stilig!
  Si meg hvor kjøper du rammelimet? Vet det fins i Damnark... og bruker du laserskriver på utskriften?

  SvarSlett
 5. Hei Gitte!
  TEKKSTUR: åååååååååå så fint at du la ut inspirasjons linken til disse putene, jeg kan jo kjenne igjen en tekstilblomst som jeg har laget;)

  SvarSlett
 6. Ah, utrolig kult armbånd! Ser for meg et Modesty Blaise-armbånd med svart lakk-kant også :-)

  SvarSlett
 7. Hei.Jeg har ikke vært inn på bloggen din før nå.Det er så kjekt og se att det er så mange kreative folk i Norge.Ha en riktig fin Sommerdag.Bodil

  SvarSlett
 8. Hvilken fin blog du har, her kan man virkelig lære noget om kunsthåndværk og håndarbejde.

  Også gode links. Vi ses igen!

  Hilsen ::Helle::

  SvarSlett
 9. Så stilig dette ble! Og så mye annet fint du har laget! Har aldri hørt om denne teknikken med rammelim før.Dette fikk jeg veldig lyst til å prøve.

  SvarSlett
 10. Hei :-)

  Kjempestilig armbånd du har laget!Har drevet mye med t-skjorteoverføringsark fra canon og ett lim som heter art medium,synes ikke fotooverføringen sitter veldig godt på tekstile...så derfor lurte jeg på hva rammelim er og hvor du får kjøpt det?

  SvarSlett
 11. Utrolig kult! Jeg elsker Nemi. Har laget noen morsomme bokser med decoupage og Nemi-utklipp (og en med Fantomet) som du kan se på bloggen min: http://solrosa-solrosa.blogspot.com/search/label/Laga%20sj%C3%B8l

  Du har en fin blogg!! God sommer videre!

  Solrosa

  SvarSlett
 12. Hei! Utrolig kuel armbånd. Jeg har en søster som digger Nemi. Må prøve å få til noe sånt til henne! Ser du har gjort diverse med Pondus motiver også. Samboern elskeeeeeer Pondus. Kom over bloggen din tilfewldig da jeg søkte etter ionspirasjon til å sy barneklær. Digger logoen din og tekstilmerkene. Hvor får man tak i no sånt da????

  SvarSlett