fredag 23. oktober 2009

Kurs i Flossteknikk

Jeg har holdt kurs i flossteknikk/overflatebehandling av tekstiler. Utgangspunktet var å lage en prøvelapp. Tanken var at denne prøvelappen kanskje skulle se litt fin ut: )


Utgangspunktet ble til at vi skulle la oss inspirer av penger. Her viser jeg arbeidsprosessen på mitt arbeid.

Pengeseddelen skulle være utgangspunktet for komposisjon av bildet. Denne 50 lappen gir mange ideer i forhold til skrift, mønster, figur etc.

I og med at kurset handlet om flossteknikker er denne prøvelappen i flere lag. Isteden for et ansikt(som er på 50-lappen) lages en babuska. Bildet er overført med rammelim. Bildet har i utgangspunktet fått en "skade" og deles derfor opp og forskyves. Skriften er fra en t-shirt.
Her har prøvelappen fått litt dekor. Det er trykket med stoff farger med boksavsjablonger og en snøkrystallsjablong.Her har sjablongene fått litt pynt i forhold til metallfolie. Nå er også sømmene sydd rundt kanten, rundt babuska dukken og rundt snøkrystallen, og så klippet opp for å få flosskanten.
Babuska figuren ble litt skjev der hvor den er klippet opp på midten(se bildet ovenfor). Dette rettes opp med å sy på perler. Det er også sydd på perler på snøkrystallen og noen av bokstavene.
Prøvelappen måtte brukes til noe. På kurset ble vi enige om at jeg skulle lage veske: )

Prøvelappen ble lagt på scanneren og speilvendes. Deretter ble bildet "minimert" til 12 små bilder og overført med rammelim til tekstil.

Restultatet ble ikke særlig bra. Det er en utfordring å bruke mørke bilder til overføring med rammelim. På bildet under kommer dette godt frem, da det blir mye hull i bildene.
Det er her det geniale med rammelim kommer til sin fulle rett. Det er da vi må tenke annerledes, enn om trykket blir helt perfekt. Det er dette som gjør meg kreativ: )Metallfolie blir brukt (kobberfarget) for å dekke over alle hullene, og plast legges over til slutt. Babuskaene ble nesten borte, så det ble laget "nye" som er laminerte og sydd utenpå.

Her er et bilde som viser vesken i en annen vinkel. Kanskje litt lettere å forstå mønsteret: )

Det ble laget mange fine prøvelapper på kurset. Alle lot seg inspirere av penger (mynter eller sedler). Her vises et lite utvalg av hva som ble resultatet.
Denne prøvelappen var inspirert av en seddel.
Komposisjonen er fra en seddel, hvor motivet blir til av brukte billetter/ kvitteringer til og fra kurset, som er trykket på tekstil med rammelim


2 kommentarer:

  1. Hei.Så flink du er Kjempe fint.Takk for att fikk se fremgangsmåten.Ha en riktig fin helg.Bodil

    SvarSlett
  2. Hei og hå, og takk for kommentar på putene mine. Hihi, de er liksom ikke i samme sjiktet som dine kreativiteter:D Stilig å bruke en seddel som utgangspunkt angående komposisjon syns jeg! En liten vri over den gode gamle seddelen:)
    Gleder meg til å se flere Babushkavarianter!

    Maya

    SvarSlett