mandag 11. januar 2010

Duk som ikke lenger er duk

Når julen er over vet jeg hva jeg ønsker til neste år: Nye JULEputer.

Denne duken ble kjøpt på KID en uke før jul til kr 79,- (halv pris). Nå har den gjort sin nytte som duk og har fine korsstingmotiver som egner seg godt til puter.Alle stjernene klippes ut + en stripe med stjerner. Tilsammen skal det bli 4 puter. Motivene skal monteres på linstoffet som ligger i bunn.

Her er alle stjernene som er klippet ut påført volumvatt og applikasjonsvliseline, klare for å monteres på putene.


Alle putene (4 stykker) får forskjellig uttrykk. Underveis i prosessen syntes jeg det er for lite rødt i putene. Det blir derfor laget en flosskant rundt stjernene. 4 lag med stoff i forskjellige farger er lagt under hver stjerne, og sydd dobbelsøm rundt (se bildet under)


Her klippes det gjennom alle lagene, bortsett fra det underste laget. I denne fasen er jeg usikker på om det blir fint, eller om at jeg ødelegger det fine uttrykket: )
Putene er ferdige. Pute nr. 1


Pute nr. 2


Pute nr. 3Pute nr. 44 kommentarer:

 1. Det blir nok fint når du gjør det , men jeg hadde vært livredd for å kølippe i det... venter spent på fortsettelsen.... Elisabeth H.

  SvarSlett
 2. Jeg tror dette blir kjempe bra. Tror flosskanten vil gi putene et tøffere utseende. Gleder meg til å se det endelige resultatet :)

  SvarSlett
 3. Du er så full av spennende ideer! Tror det blir flott med den flosskanten!

  Klem

  SvarSlett
 4. Oi, for en morsom følgetong ;-) Gleder meg til å se resten. Det blir veldig fint.

  Ha en fin kveld.

  Marie

  SvarSlett