torsdag 25. februar 2010

Dyrehoder i papir

Det er spennende å følge med på Danskene og deres utdanning innen skoleverket. De er opptatt av sine håndarbeidstradisjoner.
Ved sitt årsmøter for lærerutdanning (lærerseminarium) arrangerte de workshop. Jeg fikk endelig sjansen til å oppleve en kunstner som jeg har sett arbeidene til ved flere anledninger tidligere: Rie FalkenbergDet hun lager er fascinerende. Det er skjøre dyrefigurer laget i papir.

På workshopen skulle vi lære av hennes teknikker. Emne var små dyretrofeer. Rie hadde laget en god ”bruksanvisning” på hvordan dette skulle gjøres. Her ligger det trinn for trinn hvordan vi skulle gå frem.


Her er jeg i gang med mitt lille trofe.Sølvpapiret blir rullet på en bit ståltråd.Sølvpapiret blir rullet rundt og her er den klar for å formes til et hode.

Her begynner hodet og ta form. Nå sitter formen fast i "tanga", klar for å bli dekket med papir.
Papiret som blir brukt er laget av Rie. Hun lager papir med lange fibre i. Noe lignende kan kjøpes på papirgalleriet på Norway Design, eller man kan lage selv. Bare det er et morsomt prosjekt i seg selv: )

Her blir papiret limt på formen. Papiret blir "fuktet" med lim før det legges på sølvpapiret.


Her er hodeformen ferdig. Øyne og ører er satt på. Nå skal halsen settes på en kork. Vi fikk nemlig beskjed om å ta med korker fra brus eller ølflasker. De viste seg at Rie hadde et godt øye til forskjellige korker.


Her er hodene festet til korken og klar til å henge opp. Er de ikke søte?

1 kommentar: