onsdag 23. juni 2010

Svulmepasta til salgs

Fra i dag har jeg svulmepasta til salgs i Nettbutikken

Svulmepasta er en morsom teknikk som gjør mye ut av seg ved at den svulmer opp når det blir varmebehandlet. Jeg viser noen eksempler her: På bildet under har jeg brukt en sjablong kjøpt på Panduro Hobby. Svulmepastaèn er i utgangspunktet hvit, men har her tilsatt en dråpe med turkis stofftrykkfarge og blandet. Deretter er motivet påført.

 

Når trykket er tørt er det klart for å stryke over med strykejern. Motivet svulmer opp.Det skjer noe spennende på baksiden av stoffet også. Det "krymper" sammen med svulmepastaèn. Det er også en spennende ide og bruke denne siden.


Her er et bilde fra et kurs som ble holdt, hvor en av kursdeltagerne har brukt dette samme trykket, men påført litt mer svulmepasta.Det er mange måter å påføre svulmepasta. Det kan være egne sjablonger (som er skåret ut) eller ferdig kjøpt. Bokstaver er tøfft å bruke, se her fra en veske laget av en annen meget kreativ dame med effekt av svulmepasta.

 

Silketrykk/screenrammer er også fint å bruke. På bildet under har jeg brukt en screenramme med motiv av en bryllupskake. Her er det lagt på en teskje med svulmepasta, klar for å dra over.

 

Motivet kommer frem når det er strøket over med strykejern. En morsom teknikk som gjør mye ut av seg.

Jeg har prøvet å se hvor slitesterk svulmepastaen er i forhold til vask. Her har jeg vasket trykket (Buddafiguren) i 40 graders håndvask. Dette ble gjort mest fordi jeg var redd for at fargen som er tilsatt svulmepastaen skulle "lekke". Det gjorde den ikke, og det betyr at varmebehandlingen er nok til å holde på fargen.


Etter å ha skylt grundig, ble resterende vann klemt ut. Trykket er like fint.

Jeg fikk også en melding fra en som er god på å bruke svulmepasta. Hun forteller at det er slitesterkt (såfremt det ikke blir for mye pasta i trykket). Det er holdbart i vask og i hard bruk.7 kommentarer:

 1. Hmm...ja, dette må kanskje prøves Gitte!! :O)
  Hvordan oppfører svulmpastaen seg under bruk, blir den fort slitt? Sitter den godt fast i stoffet?
  Ha en fin onsdag! :O)

  SvarSlett
 2. Hvor spændende... Det kan man få rigtig meget sjovt ud af! :D Jeg vil som KORT OG SØM gerne vide hvordan det arter sig i vask og ved brug? :))
  Rigtig god dag til dig! :)

  SvarSlett
 3. Wow.... Dette må prøves. Jeg skal en tur til Norge i august. Sender deg en bestilling da :0)

  SvarSlett
 4. Svulmepasta tåler vask. Jeg driver og gjør endel forsøk nå: )
  Jeg skal komme tilbake til dette på bloggen, snart...

  SvarSlett
 5. Hei:)
  Siden jeg har benyttet det utenpå min veske,kan jeg garantere at den er slitesterk!
  (Såfremt det ikke blir formye pasta i trykket)
  Så det går fint i vask og i hard bruk:)
  dette er gøy, bruker det som effekt på mine decupagebilder også jeg,ingen begrensning. Bare å prøve seg fram!Lykke til med flere artige teknikker Gitte,vi gleder oss!
  fioline

  SvarSlett
 6. Hallo Gitte =)
  Åh nå ser jeg at det er lenge siden sist jeg var her! Du er kreativ og flittig som alltid!

  Og jammen måtte jeg ikke bestille en boks med svulmepasta fra deg, gleder meg til å eksperimentere litt! Og når jeg får bedre tid må jeg også teste ut rammelim... Det forekommer meg at det er veldig tidkrevende og vanskelig, men kanskje jeg tar feil? Fungerer det på lerret tror du, i kombinasjon med akrylmaling?

  Ha en fin kveld :)

  SvarSlett
 7. Utrolig stilig! Denne teknikken har jeg aldri hørt om før :)

  SvarSlett