torsdag 17. juni 2010

Kongelig bryllup

Lørdag 19. juni er det kongelig bryllup i Stockholm. I den forbindelse har jeg latt meg inspirere av Dronning Silvias Tiara, som hun bar da hun giftet seg.

Dette skal være et praktisk arbeid som skal brukes som et eksempel på kurs som holdes i Bergen i dag. Kurset handler om tekstile overflater, og arbeidet skal derfor lages i tekstil.


Dette bildet blir utgangspunktet for arbeidet. Brudekronen tegnes "fritt" på matpapir.


Det første som blir laget er de små ovale cameo-"brosjene". Motivene er fra en Screenramme jeg har fått laget tidligere. Her brukes svulmepasta som effekt.


Neste steg er å klippe ut motivene i ovale former tilpasset mønsteret.


Her blir mønsteret overført til tekstil, markert rundt med tråklesting. Nå er det klart for å montere Cameo-brosjene.

Her er cameo brosjene tråklet på mønsteret. Alt i alt er det 8 lag med stoff som sys sammen. Metallfolie trykkes på med rammelim, og det sys sømmer rundt for å klippe opp og få en flosseffekt.


Her er metallfolie påført og flosskantene klippet opp. Perlene syes på for å forsterke uttrykket med metallfolien, og det skal selvsagt blinke og glitre som diamanter. På bildet under er jeg i gang med å sy hvite perler rundt cameobrosjene. 


I morgen skal den være ferdig. Da er det klart for bryllup!
Tenk....., jeg var så heldig å få rødt fløyelstoff til pute (til Brudekronen) av en av kursdeltagerne i Bergen. Dette var en rester fra et skjørt.


Med ideer fra en bok med kongelige juveler og litt sølvfarget stoff var det bare å sette i gang.


Det sølvfargede stoffet blir klippet i strimler og sydd på.Den røde fløyelsputa har fått "frynser" som er laget av det sølvfargede stoffet, laminert i strimler.


3 kommentarer:

 1. Ja, det med at lave tiaraer, vækker minder, da datter nr. 2. som 8 årrig skulle klædes ud kom hun og bad mig lave hende et "Diadarm" og det gjorde moderen naturligvis. Så held og lykke og god kursus.

  SvarSlett
 2. Nok et interessant prosjekt!

  Gratulerer med nettbutikk! Har vært inne og tittet. Gøy!

  SvarSlett
 3. Såå fin nettbutikken din ble! Gratulerer!

  SvarSlett