onsdag 15. juni 2011

Sommerkort

Nå er det helt tomt for gi-bort kort. Jeg er helt avhengig av å ha en bunke liggende. Plutselig trenger jeg et kort når jeg skal bort.

Jeg lager ikke sånne flotte kort som veldig mange lager for tiden. Her er min lille vri på egne sommerkort. Det startet med at dette bladet lå i en pose jeg fikk med blomster. Et gratis blad fra Mester Grønn


Her var det mange vakre blomsterbilder. De ble klippet ut og limt på farget kartong


Det er nå arbeidet begynner med å dekorere. Det skal sys sømmer med symaskin, perler, bånd, tyll og organza skal sys på og noen effekter med metallfolie

Her vises trinn for trinn hvordan et kort blir til. På bildet under er det sydd på et bånd med sikk-sakk søm over motivet, og det midterste bildet har fått en lag med tyll over (det syntes ikke på bildet)


Nå er det klart for dekor med metallfolie. Jeg bruker en fyrstikk og prikker på med rammelim. Dette ligger til tørk, metallfolie legges over og strykes over med strykejern på middels varme i noen sekunder


Her er metallfolien kommet på motivet + perler på blomstene til venstre. Kortet blir festet tilslutt på et hvitt tykt papir og sys fast med en søm rundt: )7 kommentarer:

 1. Hvis ikke dette er flotte kort...så vet ikke jeg altså!! :O)

  SvarSlett
 2. KjempeSØTE kort, Gitte!
  Det er jo sjelden tid å lage når man trenger, så litt på lager er alltid kjekt. Jeg liker spesielt godt kombinasjonen papir og søm:)og så er du så flink med litt ekstra "krydder".
  Beate

  SvarSlett
 3. Kjempefine! Jeg elsker å bruke bilder fra interiørmagasiner når jeg lager kort. Smart å bruke foilen. Det skal jeg prøve meg på! :)

  SvarSlett
 4. Så fine, igjen takk for tips og inspirasjon. Lagde enkle kort m brukt papir tidligere, men det har helt blitt borte i flommen av overstæshede kort som lages for tiden. Ny giv ,-)

  SvarSlett
 5. Heisann Gitte,dette minnet meg om noe.....!
  Hilser deg med en snartkommerdenvelfortjenteferien klemmen fra en lærerkollega:)

  SvarSlett
 6. Koselige sommerkort du har laget :-)

  SvarSlett