tirsdag 4. august 2009

Transparent lommebok

Jeg fikk kjøpt to babuska tørkler på søstrene Grene i København. De var billige, og trykkene var ikke det fineste jeg har sett, men jeg måtte jo kjøpe. Det var jo motiv av Babuskaer: )


Jeg startet med å sette på applikasjonsvliseline på baksiden av tørklede for så og klippe de ut etterpå.


Deretter satt jeg de sammen, tett i tett. Underveis i denne prosessen fikk jeg flere ideer. Jeg har kjøpt en spesiell plast på Ikea. Denne plasten er litt ruglete og er ment til bruk i kjøkkenskuffen, slik at redskapene ikke sklir. Denn plasten er fin og sy gjennom, og mye letter enn vanlig glatt plast. Det var her jeg bestemte meg for å sy en lommebok som var gjennomsiktig.


Grunnen til denne "remsen" var for å skjule glidelåsen som ikke så pen ut fra forsiden.

På bildet under vises innsiden av lommeboken. Her syntes baksiden av "remsen" med babuskaene. Sømmene som er sydd rundt er med hvit tråd, noe jeg syntes er fint.Her er lommeboken ferdig og fyllt opp med penger. Det er jo litt fint at alle kan se hva som er inne i. Pengene danner også et mønster.Det som er så gøy når jeg er i slike prosesser er at jeg får så mange ideer. Se på "lukningen" på lommeboken. Der fikk jeg en ny ide. Kan du tenke hva?....

Jeg skal vise det her på bloggen med en gang jeg er ferdig, og det blir ikke lenge til, for når jeg er i gang, så klarer jeg ikke å stoppe: )10 kommentarer:

 1. So fin den lommeboka blei! :)

  Anita

  SvarSlett
 2. HEI, nå hadde jeg tenkt å ta kvelden, jeg øleser om surrealisme til kunsthistorie eksamen, men nå må jeg jo se hva du holder på med....så jeg blir ved PC`n litt til.
  Elisabeth H.

  SvarSlett
 3. Kjempestilig lommebok;o)) Har sittet å sett på babuskaen i 5 min nå, men ingen ideer spretter opp i mitt hode, Iallefall ikke ennå;o))) Men gleder meg til å se hva som har poppet i ditt hode;o)
  Klem
  Linda;o)

  SvarSlett
 4. Kjempetøff lommebok! Skjønner at du er glad i babuskaer. Jeg kjøpte en i Moskva med 11 stk, den minste er som et lite fnugg :)

  SvarSlett
 5. Så gøy å ha en egenkomponert lommebok som er så spesiell. God ide. ;-)

  SvarSlett
 6. Så kreativt! Kjempe fint, smart å gi vekk en slik lommebok med penger i også hvis det er pengegave man i utgangspunktet har tenkt å gi.. eller legge et gavekort oppi!

  Gleder meg til å se hva du pønsker ut nå!

  SvarSlett
 7. HIMMEL&HAV- så kreativ du er!!!
  Har ikke vært innom bloggen din før, så dobbelt-takk for at du kommenterte hos meg.
  Lagrer deg på favoritter, og på blogg-listen når den tid kommer,- en virkelig inspirerende og gøyal blogg du har!

  Takk for titten!

  SvarSlett
 8. Snakk om redesign fra et lite tørkle til en kjempemorsom lommebok.
  Tenk hvor morsomt barn syns denne er, at de kan se gjennom hvor mye penger de har igjen.
  Denne ideen var super duper Gitte!!!

  SvarSlett
 9. Jeg begriper ikke hvor du får alle ideene fra, men det må være gøy. Flott lommebok.
  Ha en strålende og kreativ kveld.

  SvarSlett