torsdag 28. mai 2009

Rammelim

Jeg liker å jobbe med rammelim. Det er det kanskje det jeg liker best av alt. Her finnes det utrolige mange muligheter.


Bildet viser et postkort som er overført på tekstil. Her vises et godt eksempel på at når man overfører et bilde med rammelim blir det speilvendt. Dette har liten betydning så lenge det ikke er tekst, ellers må man speilvende motivet, noe som er lett å gjøre på PC eller kopimaskin.
I går var jeg på Sogn videregående skole. Her jobber de mye med rammelim. En av lærerne kom med disse to trykkene fra to elever, Silvia og Margaret på Design og håndverk

Dette bildet ble utrolig tøfft. Se på tilfeldighetene ved hodeformen (øverst) som passer inn med mønsteret. Flott hva?


Her er et annet trykk, et utsnitt av et bilde.

Jeg reiser til København i dag, blant annet for å hente Rammelim. Jeg har gått og ventet på at noen skal importere rammelim til Norge. Jeg har ventet i 2 år, men det har fremdeles ikke skjedd, altså derfor reiser jeg selv ned for å hente.

Butikken jeg skal til er spektrum Textil, som ligger rett utenfor i Charlottenlund like utenfor København. De har et utrolig godt utvalg av stoffer, farger, silketrykkrammer, screen rammer etc. Her arrangeres det også kurs. Gå inn på hjemmesiden deres og ta en titt.

http://www.spektrumtextil.dk/oldsite/index_temp.html


3 kommentarer:

 1. Dette ser kjempemorsomt ut. Jeg har eksperimentert litt med trykk fra foto, men rammelim har jeg aldri hørt om. Jeg gleder meg til å følge med videre.

  SvarSlett
 2. ..rammelim mottatt i dag..nå skal det utforskes i helga...mmmm..glær mæ!!!

  SvarSlett
 3. Hei Gitte,
  Jeg har en norsk venninne i Amerika som gjerne vil vite hva Rammelim er og om du vet hva det heter på engelsk? Hun har ikke greid å legge inn en kommentar selv, så jeg lovte å forsøke. Om du er så snill, så er mailadressen hennes: ranny22@verizon.net. Tusen takk skal du ha for hjelpen.
  Hilsen Strikkeguri (Turid Castberg)

  SvarSlett