mandag 31. januar 2011

Brillepose

Neste prosjekt er brillepose. Her er et bilde av et brillepar som er overført på tekstil med rammelim. Motivet festes på et sort stoff, og det sys med symaskin med en tykk hvit tråd. Dette er for å få en fin kontrast.


Motivet er ikke særlig pent bearbeidet. Det er fordi dette er baksiden av stoffet og skal skjules. Grunnen til at det blir gjort på denne måten (isteden for å bare bruke papir) er pga den tekstile myke følelsen dette gir.


søndag 30. januar 2011

En ny liten bærer

Merkelappen og oppbevaringsposen er ferdig




torsdag 27. januar 2011

Trykk med matoppskrifter

Her er det trykket med skrift fra de ulike rammene jeg har med ulike matoppskrifter.


Utprøving blir alltid gjort i forkant. Dette gjøres for å finne ut hvor mye stoffmaling som skal brukes, hvor hardt trykket skal være for å få et fint trykk. På bildet under vises prøvelappen


Denne skal også brukes til noe, og jeg har fått en ide til merkelapp. Se på bildet under. Her er det klippet ut en stripe og den dekkes med hard plast (kjøpt på papirgalleriet på Norway Design). Det sys en søm rundt. Det går forbausende godt selv om plasten er ganske tykk.


Nå skal det lages hull i plasten hvor det skal settes en ring som festes i glidelåsen. Dette kommer til å gi en fin effekt


onsdag 26. januar 2011

Øre (hvisking)

Øret er "rammet" inn, og har fått streker som er brodert og skal ha skrift/ord som skal trykkes med silketrykkrammer/(screenrammer)


Ord som skal brukes er fra tidligere rammer. Her legges rammen over og det er klart for å trykke med hvit skrift. 



søndag 23. januar 2011

Nye behov

Jeg har fått ny handsfree til å ha i bilen.  Den trenger beskyttelse (det gjør kjørebrillene også)


De skal få hver sin lille oppbevarings-pose. 
Aller først finner jeg to bilder på nett, et som viser et brillepar og et motiv med et øre. Bildene overføres med rammelim


Mønsteret skal brukes ulikt og jeg starter med øret. Motivet får på applikasjonsvliseline og det klippes rundt og festes til et annet stoff. Nå skal det broderes streker ut ifra nummerene som står på øret.


Utifra strekene skal det komme tekst. Det skal trykkes på med silketrykkrammer.


fredag 21. januar 2011

Tvillingkjole nr. 1 og 2 er ferdige



Kjolene er nesten helt like, og nå klare for bruk: )


torsdag 20. januar 2011

Kurs - gaver

Jeg fikk meg en overraskelse på siste kurs. Jeg fikk to gaver (helt uavhengig av hverandre). De som kommer på kurs melder seg på gjennom bloggen, så jeg kjenner som regel ikke kursdeltagerne.

Jeg ble så glad over denne gaven. Jeg fikk Gudrun Sjødens Skissebok. Den har jeg ønsket meg lenge, men den har vært umulig å få tak i . Jeg ELSKER skissebøker


Jeg fikk en gave til, som jeg åpnet etter kurset var ferdig. Gjett om jeg ble glad. Jeg fikk en ny babuska til samlingen min, ....og hun var vakker!



tirsdag 18. januar 2011

Ferdige trykk, del 2

Jeg må vise til noen flere eksempler fra kurset med stofftrykk (et bitte lite utvalg av alle de fine trykkene som ble laget)

Her vises et bilde av et øye i pixler. Dette blir meget bra og egner seg godt til trykk


På bildet under et trykk på et gammelt trekk fra en stol med serienrummer/dato (midt på bildet). Trykket er i flere lag. Skrift i rødt "fløt" utover og ble "reddet" av samme skrift trykket over i metallfolie.


Trykk av sommerfugl er i to lag, først et lag sort og et lag metallfolie i gull over.


Denne var også veldig morsom. Her er det mange muligheter



mandag 17. januar 2011

Ferdige trykk

Det ble laget velidg mange fine trykk på kurset i helgen. Her vises et bilde med trykk av skrift, og så et trykk med svulmepasta over


Her er det laget trykk av en barnetegning, som er trykket i to lag med farger. Først hvit og så med rødt trykk.


På bildet under vises et trykk som er kombinert med metallfolie i gull og sølv. Er det ikke flott?



søndag 16. januar 2011

Kurs i trykk teknikker

Denne helgen har det vært kurs med silketrykkrammer og Screenrammer på Høgskolen i Akershus. Det er spennende å jobbe med mange kreative, denne gangen bare damer. Det blir mye fint.

Her vises noen av ideene som ble til under første dag med arbeid av bilder til trykkrammene




På bildet under vises prosessen med å "ramme" inn motivene. Bildene settes i ramme ved å tapes fast, og deretter sølvtape rundt rammene tilslutt (ramme til høyre). Nå er det klart for å trykke på ulike tekstiler.



torsdag 13. januar 2011

Tvillingkjole nr. 1

Kjolen begynner å ta form. Her er dekor festet klar for å syes fast



Nå skal siste del av dekoren festes. Den skal applikeres på. Deretter skal Kjolen legges opp, bakstykke skal festes og presses ferdig.



tirsdag 11. januar 2011

Dekor med applikasjon

Her blir det laget dekor til kjolene. Kjolene skal få "snorer" med blomster


Blomstene blir festet på "snorene", og får et lag organza over (og under)