mandag 31. august 2009

Knappekanter

Kniplingskanter byttet ut med knappekanter.



En enkel liten ide. Det er brukt tynt silkestoff som er klippet i 15x70 cm. Knappene dekker sårkanten nederst på stoffet. Denne laget jeg en morgen før jeg skulle på jobb: )




lørdag 29. august 2009

Engler daler ned i skjul

Jeg har laget en gaveeske. Den skal gis bort til en barndomsvenninne. Vi var ivrige samlere av glansbilder da vi var små.


Jeg har tatt et glansbilde og kopiert og forstørret (maksimert). Deretter er motivet overført med rammelim på tekstil og sydd sammen på en pappmal som er laget i forkant.



Malen er fra en eske med vindu fra Moods of Norway. Vinduet på engle- esken er sydd med vanlig gjennomsiktig plastduk.


onsdag 26. august 2009

Studentoppgave

Dette er fra en oppgave med et kull studenter. Ideen var kreativ tankegang i forhold til å jobbe i lag på lag, uten bruk av photo shop. Alle fikk utlevert et bilde som skulle brukes som inspirasjon. Jeg var også med. Studentene valgte ut dette bildet til meg:)


Jeg tar utgangspunktet i et ansikt. Vi jobber manuelt og i paint. Jeg starter med å bruke et bilde av mannen min. Det ble ikke vellykket. Det ble utgangspunktet til at jeg tenkte på tegnefiguren Willy fra barnebøker jeg har hjemme: Hvor er Willy?

Willy får også en strikket lue. Han er kopert i mange eksemplarer, som også er et kjennetegn fra bøkene.


Her er bildet ferdig. Det er tilsammen brukt 4 lag med ulike effekter. Bildet med alle lagene blir tilslutt scannet/ kopiert. En morsom og annerledes måte å jobbe på: )



mandag 24. august 2009

Merkelapper

Sommerens solbærsirup er ferdig. Det blir mange liter hvert år. Tradisjonen tro, skal dette gis bort til jul. Det finnes neppe noe som er bedre enn dette,...som saus til riskremen.


Her ligger merkelappene ferdig. De er pakket godt og oppbevares i en eske frem til flaskene skal gis bort.



Her ligger alle delene klare for å limes sammen.


Etter alle delene er limt sys sømmer rundt og "fullfører" bildet. Tilslutt skrift med innhold: Solbærsirup fra Gittes sommerhage 2009.





fredag 21. august 2009

Brudebukett

Min niese Tine giftet seg i dag, fredag. Jeg fikk den æren av å lage brudebuketten. Hun ønsket en liten bukett. Vi var ute og handlet blomster i går og hun falt for kjempestore duftroser og brudeslør. Kjemperoser og liten bukett, det var litt av en utfordring: )


Av all respekt for de som er blomsterdekoratører, så kan jeg ikke mye om dette, men jeg har lært å stifte og har prøvet meg på dette tidligere.

Her er Tine netopp kommet fra Tinghuset. Glad, lykkelig og nygift!
Flott par hva?






søndag 16. august 2009

Armbånd med sirkler

Armbånd nummer 2, er ferdig. Utgangspunktet er logoen (fra Desigual) som ble vist for noen innlegg siden.


Her vises fremgangsmåten. Fargene er fra logoen, og perler skal danne mønster for sirklene.


Her er arbeidet i gang.



Når alle perlene er sydd på, lages det en kant rundt med bløt tyll (se under). Denne skal syes ned med perler.


Her er kanten sydd ned, og armbåndet er ferdig.

Har du lyst å se hvordan det andre armbåndet ble kan du klikke deg inn her: Armbånd med mynter


torsdag 13. august 2009

Armbånd med mynter

Her er logoen jeg skulle la meg inspirere av til armbånd. Sirklene blir tema for videre arbeid.






Resultatet skal bli to armbånd i linstoff. På det ene armbåndet trykkes skrift, som er en ide tatt fra logoen. Deretter blir det applikerer sorte sirkler som skal dekoreres med perler. På det andre armbåndet er sirklene blitt til mynter som er overført til tekstil med rammelim.



Myntene er limt på med applikasjonsvliseline, og deretter sydd fast med organza over. Det blir fint, med en effekt som gir myntene et inntrykk av å være "blanke". Det er tråklet rundt myntene. Jeg ønsker å bruke myntenes form, for så og klippe rundt.




Det dukker opp en ny ide mens jeg holder på, og det er å ha noen mynter hengene ned, et eller annet sted.


Her er ferdig resultat. Jeg var litt i tvil om det skulle syes og klippes "rundt" formene på myntene. Jeg angrer ikke: )



Jeg lager alltid litt ekstra med trykk når jeg først er i gang. Det var flere mynter til overs, og disse ble brukt ved lukningen, sydd med plast rundt. De vil henge ned når armbåndet sitter på håndleddet.


Lukningen er enkel med borrelås. Enkelt og smart!




Her kan du se ferdig resultat av det andre armbåndet: Armbånd med sirkler


onsdag 12. august 2009

Armbånd inspirert av Logo

Her er logoen jeg skulle la meg inspirere av til armbånd. Sirklene blir tema for videre arbeid.


Resultatet skal bli to armbånd i linstoff. På det ene armbåndet trykkes skrift, som er en ide tatt fra logoen. Deretter blir det applikerer sorte sirkler som skal dekoreres med perler. På det andre armbåndet er sirklene blitt til mynter som er overført til tekstil med rammelim.

Myntene er limt på med applikasjonsvliseline, og deretter sydd fast med organza over. Det blir fint, med en effekt som gir myntene et inntrykk av å være "blanke". Det er tråklet rundt myntene. Jeg ønsker å bruke myntenes form, for så og klippe rundt.

Det dukker opp en ny ide mens jeg holder på, og det er å ha noen mynter hengene ned, et eller annet sted.



mandag 10. august 2009

Utfordringen

Jeg har fått en utfordring,.....og jeg elsker utfordringer: )

Min venninne Grete har kjøpt seg en ny lang jakke fra "favoritt" klesmerke DESIGUAL. Klærne er helt spesielle, og for å ikke snakke om logoen som henger inne i plagget. Jeg er helt syk etter dem. Vi møttes en inspirasjonsdag, da fikk jeg denne gaven. Oppe i esken lå selvfølgelig: )... logoen.


Her er merkelappen som var inne i jakken. Utfordringen jeg fikk var å sy et armbånd inspirert av denne logoen.


Forhistorien:
Årets høyedepunkt for Grete og meg er Designernes julemarked på DogA. I fjor var det en kunstner som jobbet med logoer. Hun laget armbånd,.. og de var så fine. Dette var dagens beste kjøp.


Desverre har jeg ikke navnet på denne kreative damen. Jeg spurte om hun hadde hjemmeside, noe hun ikke hadde. Jeg gleder meg til å se hennes arbeider på neste julemarked. Jeg krysser fingrene for at hun er der: )



lørdag 8. august 2009

Applikasjon. Lag på lag

De siste små babuskaer som var igjen applikerte jeg over hverandre, slik de hører hjemme, i rekkefølge etter hverandre: )


Den er like fin på begge sider, og babuskaene er ulike. Dette er en god beskytter for minnepennen som er i bruk hver dag.


Disse tingen jeg har laget i de tre siste innleggene er av de to tørklene jeg kjøpte i København for kr. 8,- per stk. En god og billig ide: )

Har du lyst å se de andre ideene så klikk her: Transparent lommebok og Bokmerker


torsdag 6. august 2009

En morsom ide!

Kan du gjette hva det ble til? Ideen fra lukningen på den transparente lommboken? Jeg så det med en gang jeg hadde laget den: )

Om du vil se artikkel med lommeboken så klikk her: Transperant lommebok



Det kunne jo ikke bli noe annet en et bokmerke. Plasten er myk og god, litt knudrete, så den sklir ikke når den ligger inne i boken.




Jeg har 6 små babuskaer igjen. Jeg er i gang med en ny ide: )

Den nye ideen kan du se her: Beskyttelse til minnepenn


tirsdag 4. august 2009

Transparent lommebok

Jeg fikk kjøpt to babuska tørkler på søstrene Grene i København. De var billige, og trykkene var ikke det fineste jeg har sett, men jeg måtte jo kjøpe. Det var jo motiv av Babuskaer: )


Jeg startet med å sette på applikasjonsvliseline på baksiden av tørklede for så og klippe de ut etterpå.


Deretter satt jeg de sammen, tett i tett. Underveis i denne prosessen fikk jeg flere ideer. Jeg har kjøpt en spesiell plast på Ikea. Denne plasten er litt ruglete og er ment til bruk i kjøkkenskuffen, slik at redskapene ikke sklir. Denn plasten er fin og sy gjennom, og mye letter enn vanlig glatt plast. Det var her jeg bestemte meg for å sy en lommebok som var gjennomsiktig.


Grunnen til denne "remsen" var for å skjule glidelåsen som ikke så pen ut fra forsiden.

På bildet under vises innsiden av lommeboken. Her syntes baksiden av "remsen" med babuskaene. Sømmene som er sydd rundt er med hvit tråd, noe jeg syntes er fint.



Her er lommeboken ferdig og fyllt opp med penger. Det er jo litt fint at alle kan se hva som er inne i. Pengene danner også et mønster.



Det som er så gøy når jeg er i slike prosesser er at jeg får så mange ideer. Se på "lukningen" på lommeboken. Der fikk jeg en ny ide. Kan du tenke hva?....

Jeg skal vise det her på bloggen med en gang jeg er ferdig, og det blir ikke lenge til, for når jeg er i gang, så klarer jeg ikke å stoppe: )



mandag 3. august 2009

Lag på lag

Det å jobbe i lag på lag er veldig inspirerende. Helt siden jeg var lita jente og fant min mors brudekjole på loftet, har jeg vært fasinert over disse flotte eksklusive tynne tekstilene som er bygget opp lag på lag for å få volum.

I dag er det mange som jobber bevisst med lag på lag. Se på denne spennende kunstneren, Inger Johanne Brautaset som jobber med papir. Hun har her tatt i bruk silkepapir som er limt på hverandre (se også bilde på høyre side, dobbelklikk og se på nettsiden hennes)

Lag på lag trenger ikke alltid å være luftig og lett. Her er bilder fra Collectione Paris, høsten 2007.



Se på bildet under hvor vakkert det er å benytte seg av tyll. Her er det en lampe som skal forestille en tutu (balletskjørt)


http://www.madebybarret.files.wordpress.com/

Se også på Nettsteder jeg har lagt til (på høyre side) med ulike kunstnere som jobber med lag på lag, både med tekstil og andre materialer.